Kaş jeli ve kalemi nedir? Ne işe yarar?

İnsanı önce bakışları, gülüşü, ondan sonra vücut dili ifade eder. Yüz deyince; cildimizi, göz şeklimizi, burnumuzu, ağız yapımızı veya kulaklarımızın şeklini değiştirmek o kadar kolay olmayabilir ama tüm kozmetik yöntemler ve makyaj teknikleri bu organlarımızın estetik ahengini kurmak, düzeltmek veya vurgulamak amacını taşır. İşte bu noktada en kolay ve aynı zamanda en etkileyici değişimi kaşlarımızda yaparak gerçekleştiririz. Peki kaşlarımıza şekil verirken ve bakım yaparken neleri kullanırız?

Kaş jeli ne işe yarar?

Kaş jeli, en son aşamada kullanılan ve kaşlarınıza yapılan işlemlerin daha uzun sürmesini sağlayan bir çok çeşidi bulunan bir malzemedir. Hafif renkli kaş jeli kaşlarınızı daha belirgin hale getirirken renksiz kaş jeli daha doğal bir görünüm için kullanılır. Burada unutulmaması gereken, bazıları tamamen doğal içeriklerle üretilirken bazılarında cilt hassasiyetine ve alerjik reaksiyona neden olabilecek kimyasal maddeler kullanıldığıdır. Özellikle hassas kıl köklerine sahipseniz ve kaşlarınızda oluşan boşluklar varsa kaş jeli kullanmadan önce vereceği zararı en aza indirmelisiniz.

Uzun süre jellerin kaşta kalması, kaşların dökülmesine sebep olabilir. Bu nedenle tüm makyaj malzemelerinde yapmayı unutmamanız gereken şeyi yani yatmadan önce tüm cildinizi temizlemelisiniz. Ve özellikle su geçirmez jelleri temizlerken, su yerine temizleyici tonikler kullanmalısınız.

Kaş kalemi nedir ve nasıl kullanılır?

Kaş kalemi, kaşları ince olanların seyrek ve boş kısımları doldurmak için kullandıkları makyaj malzemelerindendir. Doğru kalem, bir ucunda tarak ve diğer ucunda fırça olandır. Kaşlara şekil verilebilmek için önce taranması gerekmektedir. Sonrasında ortaya çıkan görüntüye göre ufak dokunuşlar ile kalemi rahatlıkla istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Kalemi kullanırken dik tutmak ve sürmek, koyu belirgin çizgilerin oluşmasına neden olur. Bu da daha koyu ve sert bir görünüm verir kaşlara. Bunun yerine, yatay hareketlerle sadece boşlukları doldurmak daha doğrudur. Kaşlarınızın doğal şeklini bozmadan, sert vuruşlardan kaçınarak, yumuşak hareketlerle boyamaya çalışmalısınız. Eğer kaşlarınızın tek renk ve daha koyu olmasını istiyorsanız tamamını boyamalısınız. Daha açık renk isteyenlerse daha farklı boya çeşitleri uygulayabilirler.

Kaşlarınızın şekli kalem ile daha iyi ortaya çıkarılabilir. Belli belirsiz çıkan tüyler; kaş kalemi kullanılarak rahatlıkla doldurulabilir. Kalem seçiminde çok yumuşak ya da çok sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Çok yumuşak olan kaş kalemleri akarken, sert olanlarsa cildinizi tahriş edebilir.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment