DÜĞÜN SEZONUNDA BOTOKS VE DOLGU UYGULAMALARI ARTIYOR

Tüm yıl içinde yaz aylarının önemi aslında tatil ile bağlantılı olmasından kaynaklanmaktadır. İnsanlar diğer aylarda iş, güç derdinin peşine düşünce kendilerine zaman ayırmıyorlar. Bu durumda zaten onların gücüne gitmiyor. Ne zamanki tatil günleri geliyor işte o zaman “bana ne olmuş” demeye başlıyorlar. Bu yüzden biz tüm hastalarımıza kendilerini yazdan yaza ya da tatilden tatile hatırlamamalarını istiyoruz. Yaşadığımız sürece bu vücut bizim ve bize verilmiş belki de en büyük emanet. Onu hep el üstünde tutmamız gerekiyor.

Yaz ayları tatil sezonu olduğu kadar düğün sezonudur da aslında. Uygun hava şartları insanları en mutlu günlerinde düğünlerinde yalnız bırakmayan dostlarına bir şey yapmaları gerektiğini müjdeliyor. Bu müjde kendilerini onlara iyi göstermekle başlıyor. Düğün sezonunda özellikle gelin-damat ve yakınları daha genç, dinç görünmek için botoks ve dolgu uygulamalarını tercih ediyor. Yaz döneminde daha çok özellikle kaş arası, alın bölgesi, göz çevresi, ağız ve çene bölgesindeki kırışıklık ve sarkma şikayetleri hastalarda daha fazla oluyor.

Botoks nelere mi çaredir?

1- Çatık kaşlı bir görünüme neden olan, iki kaş arasındaki dikey çizgileri düzeltir. Alındaki yatay çizgileri hafifletir.

2- Zamanla düşen kaşların yukarı kalkmasını sağlar. Böylece göz kapakları açılır ve gerilir, göz altındaki torbalar azalır.

3- Gözlerin kenarındaki, kaz ayağı denilen kırışıklıkları düzeltir

4- Yaşımız ilerledikçe aşağı doğru kıvrılan burunları kaldırmak ve kenarında oluşabilen çizgileri gidermek için kullanılır.

5- Boyundaki çizgileri germek için uygulanır.

6- Dudak kenarlarını yukarı kaldırmak için yararlanılır. Bazı hallerde dudak üstünde oluşan dikey çizgileri giderebilir

7- Çenede oluşan çukurlukları gidermek veya şekilsizleşen çene biçimini düzeltmekte kullanılır.

8- Dekolte (göğüsteki) çizgileri gerginleştirir.

Dolgular nelere çaredir?

1- Kaşların arasındaki çukurlaşmayı düzeltir.

2 – Alındaki yatay çizgileri hafifletir.

3- Göz altındaki morlukları, çukurları hafifletir.

4- Dudakların biçimini düzgünleştirir ve kalınlaştırır.

5- Yanakları dolgunlaştırır. Elmacık kemiklerini belirginleştirir.

6 – Burundan dudakların kenarlarına doğru uzanan gülme çizgilerinin (nasolabial) giderilmesini veya azalmasını sağlar

7 – Zamanla şeklini kaybeden ve küçülen çenenin biçimini düzeltir

8 – Çukurlaşan yara ve akne izlerinin derinliğini azaltır

Botoks neyi yapamaz?

Gülme çizgileri denilen, burun kenarından dudağa uzanan (nasolabial) çizgilerde, dudakları ve yanakları dolgunlaştırmakta, elmacık kemikleri belirginleştirmekte Botoks yardımcı olamaz. Ufalan, aşağı sarkan dudakları güzelleştiremez, çöken avurtları dolgunlaştıramaz. Bu konularda, en becerikli kozmetik “dolgu”dur!

Dolgu neyi yapamaz?

Dolgular mimikleri durduramadığı için onlara bağlı çizgilerin yeniden oluşmasını engelleyemez. Bu nedenle düşen kaşları kaldıramaz, her tebessümde yeniden kırışan kaz ayaklarını düzeltemez. Ama en yaygın kullanımı ile yanaklarda ve dudaklarda eşsiz bir fark yaratır.

Botoks uygulaması tehlikeli midir?

Botoksun bir zehir olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle birçok insan botokstan korkar. Oysa botoks sadece yüksek dozlarda öldürücü olur. Bunun için de 25-30 şişe (2500-3000 ünite) alınması gerekir. Çünkü bir şişe de sadece 100 ünite bulunur. Kozmetik kullanımında dozaj yaklaşık 50 ünite yani yarım şişedir. Bu miktar tamamen güvenlidir. Botoksun felç etkisinden korkulur. Halbuki bu etki tamamen geçicidir. 3-4 ay sonra tamamen kaybolur. Esasen botoks kozmetiğe dönüşmeden çok önce tıbbi tedavi için kullanılmaktaydı. Kuşkusuz bu uygulamalar ancak deneyimli uzmanlara teslim edilebilir. Örneğin kasın hangi ölçüde felç edileceği çok hassas bir konudur. Veya ilacın kılcal damarlara rastlaması, yanlış kasa enjekte edilmesi veya istenmeyen bir kasa yayılması sıkıntılı sonuçlara neden olabilir. Hayatınızın en mutlu gününe hazırlanmak ve kendine özen göstermek kadar saygı değer bir düşünce var mıdır? Günümüz imkanları ile neredeyse 2 hafta içinde yukarıda sayılan bölgelerde gözle görülür iyileştirmeler sağlanıyor. İşin ehli olan kişilerin elinde size mutsuzluk veren görüntüler bir anda birer mutluluk tablosuna dönüşecektir.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment