GÜZELLEŞME PROGRAMI SİZE ÖZEL OLMALIDIR

Televizyonlarda, gazete ve dergi sayfalarında her gün yeni bir güzellik yöntemi tanıtılıyor. Biri diğerini tahtından indiriyor, bir başkası mucizeler yaratıyor! Eminim aklınız karışıyordur. Aslında bunların her birisinin olanakları, kullanım amaçları farklıdır. Her yöntem herkese uygun değildir. Çoğu zaman bu işlemler birbirini tamamlamak üzere kullanılır. Önemli olan, doğru zamanda, doğru miktarda, uygun ciltte, en isabetli tedaviyi uygulamaktır. Yüzü ve boynu gençleştirmek, cildi düzgünleştirmek için en yaygın olarak kullanılan kozmetik yöntemler şöyle sıralanabilir;

Estetik cerrahi

Eskiden, yüz germe ameliyatlarında, sadece sarkan derilerin fazlası kesilir ve toparlanırdı. Oysa günümüzün estetik cerrahları, deri altındaki kaslarda ve yağ dokusunda işçilik yapıyorlar. Böylelikle hem çok daha uzun ömürlü, hem de çok daha doğal görünen sonuçlar elde edilebiliyor. Birçok durumda ameliyattan sonra dolgu takviyesi yapılıyor. Ameliyattan sonra kalabilen bazı ince kırışıklıklar; lazer, botoks ve dolgularla azaltılıyor.

Botoks

Botoks esas olarak, mimiklerin yol açtığı ve “kırılma hattı” olarak tarif edilen, kırışıklıklara karşı etkilidir. Botoks uygulaması var olan kırışıklıkları giderir, yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. En etkili olduğu çizgiler; alındaki kırışıklıklar, kaş çatma çizgileri, göz çevresindeki “kaz ayakları” ve göz kapağının kaldırılmasıdır.

Dolgular

Bu tekniğin yeri de çok özeldir. Dolgu uygulamasıyla; dudakları kalınlaştırmak, burun kenarlarından dudağa doğru uzanan (nasolabial) çizgileri gerginleştirmek, kaşların arasındaki çukurları yok etmek, dudak üzerindeki dikey çizgileri azaltmak, yanaklardaki, elmacık kemiklerindeki veya çenedeki çöküntüleri gidermek gayet kolaydır.

Mezolifting

Bu tedavide cilt altına genellikle; antioksidan vitaminler, selenyum, ginko biluba, enginar özü (articol), Asitil-L Carnitin, meyve asitleri (glikolik asit), dolgularda kullanılan ve harika bir nem tutucu olan hyaluranic asit gibi çeşitli maddeler ve somon balığı DNA’sı verilir. Alın, göz çevresi, yanaklar, dudak kenarı, dudak üzeri, boyun ve ellere uygulanır. Boyun bölgesine uygulandığında gıdı yağları azalır ve sarkmalar düzelir.

Peeling

Kimyasal, mekanik (dermabrazyon) veya lazerle yapılan tüm peelingler, cilt yüzeyinin kontrollü bir şekilde soyulması ve uyarılmasıdır. Böylece cildin ölü tabakası atılır, uyarılan alt derideki kan dolaşımı, hücre üretimi ve kolajen doku canlanır. Peeling; kırışıklar, akneler, iz ve leke tedavilerinin tümünde etkilidir.

Lazer

Lazer ışınları kozmetikte çok çeşitli amaçlarla kullanılır. “Lazer Resurfacing” derin bir peeling işlemidir. Sarkma ve çizgileri azaltmakla kalmaz, cilt altındaki kolajen dokuyu da canlandırır. Göz altındaki morlukları gidermek için en etkili yöntem lazerdir. Beyaz ciltlerde çok başarılıdır ancak esmer ciltlerde biraz sorun yaratabilir.

Foto-rejuvenation

FOTO (IPL) veya Intense Pulse Light olarak tanınan bu ışık tedavisi, peeling çeşitlerinden ve lazerden farklı olarak, cildi hiç soymadan yeniler ve gençleştirir. Yüz-boyun ve ellerde uygulanır . Foto rejuvenation seansları, kollajen dokusunu düzenleyip arttırır, kırışıklıkları gözle görünür ölçüde azaltır. Öte yandan leke ve izleri hafifletir, ince kılcal damarları (telejenktazi) iyileştirir.

Karbossi terapi

Cilt altına karbondioksit gazı enjekte edilmesidir. Karbondioksit bir yandan yağ hücrelerini yok eder, diğer yandan kan dolaşımını canlandırır. Uygulama yapılan bölgeye bol miktarda oksijen ulaşmasını sağlar. Karbossi terapi, çatlakların tedavisi ve yüz-boyun cildinin gerilmesinde de son derece etkilidir. Buna rağmen en fazla bölgesel zayıflama ve sellülit tedavisi için kullanılıyor. Yukarıda sıraladığım teknikler, birbirinin tam olarak alternatifi sayılmazlar. Her birinin yeri farklıdır. Ustaca hazırlanmış bir cilt geliştirme programında, çoğu zaman bunları kaynaştırmak, bir arada kullanmak gerekir. Bazı insanların ışık alerjisi vardır, kimileri mezoterapi ilaçlarını kaldıramaz. Botoks’un veya dolgunun etkili olduğu çizgiler aynı değildir. Öte yandan peeling çeşitlerinin her biri, mezolifting veya foto rejuvenation değişik yararlar sağlarlar. Birçok estetik ameliyat dolgu teknikleriyle tamamlanır. Operasyon sonrasında cildi korumak için yine neştersiz yöntemlerle bakım yapılır. Bütün bunlar, deneyimli bir doktorun gözetiminde ve özenle hazırlanacak, size özel bir programla başarıya ulaşır.

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment