Botoks artık yalnızca kadınların yaptırdığı bir işlem değil. Erkekler de kadınlar kadar botoks yaptırıyor. Peki, erkekler en çok hangi durumlarda bu işlemi tercih ediyor dersiniz? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi ve uygulamanın ayrıntılarını bizlerle paylaştı.
Botoks, son yıllarda erkeklerin de sıkça başvurduğu işlemlerden biri haline geldi. Erkek anatomisi kadınlardan farklı olduğu için yaşlanma ve şikayetler de farklı olur.
Erkeklerin en büyük şikayeti yorgun görünmek
Erkeklerin en büyük şikayetleri yorgun görünmeleri. Dolayısı ile yapılan işlemde hedef onların yorgunluğunu gidermek olmalı. Özellikle yüzdeki yorgunluk ifadesi geçtiği an kalan çizgiler erkekleri çok da mutsuz etmiyor. Bu nedenle yüzde sıfır çizgi hedef olmamalı. Kadınlarda dolgu yapılırken genel düşünce yüzü yuvarlak yapmaya çalışmaktır. Erkeklerde ise yüzdeki yorgunluğu almaktır. Erkeklere botoks yapılırken anatomik farklılıklar nedeniyle verilen doz ve uygulanan noktalar farklıdır. Erkeklerde genelde cilt daha kalın olduğu için özellikle alın ve göz çevresinde yastık çizgiler daha derin olur. Bu yüzden yastık izleri botoks ile yok olmaz, bu durumda dolgu veya lazer kullanmak gerekir.
Erkeklere hangi şikayetleri üzerine botoks uygulanıyor?
Erkek hastalar doktorlara genelde akne izleri şikayeti ile gelirler. Fraksiyonel lazer veya hafif dolgu ile problemler çözülebilir. Kaş düşüklükleri de şikayetçi olunan bir diğer durum. Böyle durumda kaşlar fazla kaldırılmamalı çünkü düz kaş erkeklerde daha fazla tercih edilir. Genellikle beğenilen erkeklerin kaş göz mesafesi aşırı açık değildir. Botoks yapılırken buna dikkat edilmesi gerekir. Diğer büyük şikayet ise göz altı torbaları nedeniyle gerçekleşir. Esasında basit bir şikayet olsa da tedavi edilmediği taktirde insanı negatif, bıkkın veya çok içki tüketen birisi olarak gösterir. Şikayet bu yönde yapıldığında öncelikle hastada tiroid veya sinüzit problemi var mı ona bakılmalıdır.
Kişilerde botoks sonrası mimiksiz bir yüz söz konusuysa, işlem başarısız olmuş demektir
Mimikleri daha sert olduğu için erkeklerde botoksun dayanma süresi ortalama 4 ile 6 aydır. Her ilaç gibi botoksun da yan etkileri ortaya çıkabilir.
Botoks uygulanmış kişiler daha çok konuşma, gülme gibi hareketlerde belirgin olarak anlaşılır. Kişiye bakıldığında hareketsiz, konuşması ile alakasız ve mimiksiz bir yüz ya da gülerken yüzündeki ifade ağlıyor gibi duruyorsa, bu başarısız bir botoks uygulaması olarak kabul edilebilir.
Özellikle sigara kullanan kişilerde oluşan dudak çevresindeki ince çizgiler ve yanaklardaki ince çizgiler için botoks uygulaması önerilmez. Eğer kişi illaki bu bölgeye botoks yaptırmak istiyorsa, botoksun kontrollü yapılması gerekir.
Erkekler gerek profesyonel hayatta gerekse özel hayatta özgüvenlerini artırmak için karşı tarafa (iş veya özel hayatta) olumlu imaj vermek için dinç ve dinamik görünmek isterler. Dolayısıyla bu anlamda tabuların yıkılıp çok yaşlanmadan yani geç kalmadan müdahale edilmesi kişinin yararına olacaktır.
Yorumlar
Yorum
Leave a Comment