Her hafta size ufak tefek bilgiler vermeye çalışıyorum. Aslında bilgi vermenin yanında o hafta yaşadığım mesleki problemleri sizlerle paylaşıyorum. Kadınlar ile ilgili sık yazı yazınca arada erkeklerden de olumlu anlamda şikayetler alıyorum. O yüzden bu hafta onlar hakkında bir konuya değinmeye karar verdim.
Botoks işlemini biz kadınlar ihtiyacımız olduğunda sıkça kullansak da son yıllarda erkeklerimiz de güzellikleri için sıkça başvurduğu işlemlerden biri haline geldi. Özellikle erkek anatomisi kadınlardan farklı olduğu için yaşlanma ve şikayetlerde farklı oluyor. Özellikle TV’lerde son yıllarda bolca işlenen fit vücutlu erkek imajı, “erkeklerimizin kendi vücutlarına tekrar dönmelerine” neden oldu. Çünkü erkeklerin genç ve dinamik görünmesinin en önemli yanı vücutlarının fit olması… Anatomik olarak erkekte kas oranının kadınlara göre daha güçlü olması vücutlarının daha rahat şekle girmesini sağlıyor. İşin özü yakışıklı ve beğenilen erkeklerin hepsinin vücudu fit. Bu fitlikte maalesef oturulduğu yerden olmuyor. Sporu hayatının ortasına taşıyan insanlar hem sağlıklı hem de estetik oluyor.
İş yaşamı yoruyor
Erkeklerin en büyük şikayetleri yorgun görünmeleri… Dolayısı ile yapılan işlemde hedef onun yorgunluğunu gidermek olmalı. Özellikle yüzdeki yorgunluk ifadesi geçtiği an kalan çizgiler erkekleri çok da mutsuz etmiyor. Bu nedenle yüzde sıfır çizgi hedef olmamalı. Kadınlarda dolgu yapılırken genel düşüncemiz yüzü yuvarlak yapmaya çalışmaktır. Erkeklerde ise yüzdeki yorgunluğu almaktır.
Erkeklere botoks yapılırken anatomik farklılıklar nedeniyle verilen doz ve uygulanan noktalar farklıdır. Erkeklerde genelde cilt daha kalın olduğu için özellikle alın ve göz çevresinde yastık çizgiler daha derin olur. Bu yüzden yastık izleri botoks ile yok olmaz bu durumda dolgu veya lazer kullanmak gerekir.
Erkeklerde botoks talebi akne izleri, kaş ve göz altı torbalarına oluyor
Erkek hastalarımız genelde bizlere akne izleri şikayeti ile geliyorlar. Fraksiyonel lazer veya hafif dolgu ile problemleri çözebiliyoruz. Ayrıca kaş düşüklüklerinde de tercih sebebi olabiliyoruz. Böyle durumda kaşlar fazla kaldırılmamalı çünkü düz kaş erkeklerde daha fazla tercih edilir. Bütün beğenilen erkeklerin kaş, göz mesafesi aşırı açık değildir. Botoks yapılırken buna dikkat edilmesi gerekir. Diğer büyük şikayet ise göz altı torbaları nedeniyle gerçekleşiyor. Esasında basit bir şikayet olsa da tedavi edilmediği taktirde insanı negatif, bıkkın veya çok içki tüketen birisi olara gösteriyor. Şikayet bu yönde yapıldığında öncelikle hastada tiroid veya sinüzit problemi var mı ona bakılmalı.
Botoks sonrası
Mimikleri daha sert olduğu için erkeklerde botoksun dayanma süresi ortalama 4 ile 6 aydır. Her ilaç gibi botoksun da yan etkileri ortaya çıkabilir. Göz çevresinde özellikle kaşlarda aşırı kalkma ya da kaşın istenenden az kalkması gibi durumlarında düzeltilebileceği ancak uygulanan bölgedeki sinirin geçici felç durumu oluşursa bu durumda ilaç etkisinin geçmesinin beklenmesi gerektiğini unutmamalıyız.
Botoks uygulanmış kişilerin daha çok konuşma, gülme gibi hareketlerde belirgince anlaşılır. Kişiye bakıldığında hareketsiz, konuşması ile alakasız ve mimiksiz bir yüz ve gülerken yüzündeki ifade ağlıyor gibi duruyorsa bunu başarısız bir botoks uygulaması olarak kabul edebiliriz. Özellikle sigara kullanan kişilerde oluşan dudak çevresindeki ince çizgiler, yanaklardaki ince çizgiler için de botoks uygulaması önerilmez. Eğer kişi illa ki bu bölgeye botoks yaptırmak istiyorsa, kontrollü yapılması gerekir.
Erkekler gerek profesonel hayatta gerek özel hayatta öz güvenlerini artırmak için karşı tarafa (iş veya özel hayattta) olumlu imaj vermek için dinç ve dinamik görünmek isterler. Dolayısıyla bu anlamda tabuların yıkılıp çok yaşlanmadan yani geç kalmadan müdahale edilmesi kişinin yararına olacaktır. Her zaman genç ve dinamik kalmanın bir yolu vardır, yeter ki siz isteyin…