İç sesinizi dinleyin, masaj yaptırın ve yapın

Masaj yaptırmak benim hayatta en çok zevk aldığım ve bana çok iyi gelen bir işlemdir.

Bizler, Türk hamamları dışında masajı pek yaptırmayız, bilgimiz de yoktur tam olarak aslında.

Banyo sürecinde rahatlamamızı sağlayan, nerdeyse yıkanma eyleminin bir tamamlayıcısı olarak görürüz. Dünyada ise tam tersi kimi zaman bir tedavi şekli, kimi zaman alternatif sağlık unsurlarından biridir. Fizik tedavinin en temel işlemlerindendir. Örneğin profesyonel sporcular sürekli masaj yaptırırlar çünkü sakatlanmaları azaltır.

Biz hanımların baş belası selülitin en önemli tedavi yöntemidir. Ve yaş arttıkça masaja olan ihtiyaçta artar. Masajın en güzel özelliği her mevsim yapılabilir olması ve yan etkisinin olmamasıdır. Aksine doğrudan faydalı etkileri daha fazladır. Masaj, o kadar hayatın içindedir ki, onu bazen unuturuz. Oysa belki de içgüdüsel olarak bulunmuş, en eski tedavi yöntemidir.

Masaj ile selülite darbe vurun

Masajın kendisi kadar onu yapanın profesyonelliği de başarısını artıran nedenlerdendir. İyi bir masaj bütün selülit tedavilerinden daha etkilidir. Ve teknolojinin nimetleri olarak piyasada satılan araçlar, selülitin tedavisinde masajı taklit ederler.

Masaj yapan kişi zor bulunduğu ve insan gücü gitgide daha pahalı olduğu, enerjisi sabahla akşam arası değiştiği, yorulduğu için aynı standartta masaj yapamayabilir. Bu nedenle masajın görevini yapan aletler geliştirilmiştir. Selülit, dokusu bozulmuş bir yağ hücresinden başka bir şey değildir. Kan ve lenf dolaşımındaki sıkıntılar sonucunda, su toplayan yağ hücreleri sertleşir. Böylece normal yağ dokusu bozulur, portakal kabuğu görünümünü alır. Masaj, kan ve lenf dolaşımını düzelterek ödemlerin çözülmesine yardımcı olur. Sonuç olarak yağ dokusunda hapsolan sıvı serbest kalır, hareketlenir. Dolaşım sistemi, bu fazla sıvıyı ve diğer toksinleri ayrıştırarak idrar veya ter yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Böylece vücut dokusu sıkılaşıp toparlanır.

Masaj ile:

Metabolizma canlanır.

Kan dolaşımı hızlanır ve vücudumuzdaki oksijen miktarı artar.

Akciğerler genişler, daha rahat ve daha derin nefes almaya başlarız.

Lenf sistemi daha etkin bir şekilde çalışmaya başlar, ödemlerin, toksinlerin atılması hızlanır.

Kaslarımız gevşer.

Tüm iç salgı bezlerimiz düzene girer, sindirim kolaylaşır.

Masaj bittiğinde enerjiyle dolar, hafifler, dinçleşir ve canlanırız. Moralimiz bozuk ya da canımız sıkkınsa, masaj başladıktan az sonra sakinleştiğimizi hissederiz.

Masaj yaptırırken, yapan olmak

Masaj yaptırmak kadar yapmak da bizi mutlu eder. Belki profesyonel biri gibi yapamayabilirsiniz. Ama sevdiğiniz bir insana sevgi ile dokunmak onu sarmak size doğal meditasyon yapma fırsatı da sunacaktır.

İyi bir masaj için sakin ve kendinizi tamamen yaptığınız işe vermiş olmanız gerekir. Hareketlerin ritmine yoğunlaşarak kısa zamanda tümüyle gevşersiniz ve bu gevşeme masaj yaptığınız insana da yansır. Bu durumunuzu korudukça, yalnızca daha iyi masaj yaptığınızı görmekle kalmaz, masaj bittiğinde de canlandığınızı farkedersiniz. Siniriniz bozuk ya da canınız sıkkınken, daha masaj yapmaya başladığınızda bile; sakinleştirici ve telkin edici hareketlerle bozuk bir moralden neredeyse hiçbir eser kalmadığını göreceksiniz.

Tüm masajların özünde uygulamalar aynıdır

Çeşitli masaj türleri ve teknikleri olmasına rağmen aslında belli başlı uygulamalar en önemli ortak yönleridir. Herkesin ilk aklına gelen ve uyguladığı masaj da basınç, ovma, titretme, vurma ve döndürme gibi yöntemler kullanılır. Bu beş tenik ile tüm masajların ana fikrine ulaşılmış olunur.Bu yöntem ile yapılan masaj deri ve deri altı bağ dokusunu düzenler, kan dolaşımını, lenf sistemini, iç salgı sistemini canlandırır ve metabolizmayı hızlandırır. Kasları gevşetir, ağrı ve şişkinlikleri giderir, eklemlere esneklik kazandırır. Vücudun mutluluk hormonu yani endorfin salgılamasına yardımcı olur.

Bazı durumlarda dikkatli olmak gerek

Masajın sayısız yararı ve nerdeyse hiçbir zararı olmamasına rağmen, bazı durum ve kişilerde masaj yapmamak yararınıza olacaktır.

Bir enfeksiyon, bulaşıcı hastalık ya da yüksek ateş durumunda.

Akut sırt ağrısı; özellikle de sırta masaj yaptığınızda ağrı kol ve bacaklara vuruyorsa.

Bir deri enfeksiyonu, zedelenmesi ya da akut yara varsa.

Kalp ya da damarda kan pıhtılaşması ya da toplardamar rahatsızlığı olan kişilerde.

Masaj yaptırmak biz insanların nerdeyse varoluşundan bu yana en sevdikleri şeylerden biri olmuştur. Belirli periyotlarla masaj yaptıran kişilerde gözlenen şudur ki; pozitiv, insancıl, neşeli ve sağlıklı olduğudur.

Bu durumda doğanın bize verdiği kolay ve ulaşılması en kolay uygulamalardan biridir. Eşinize, sevgilinize, çocuğunuza amatörce yapacağınız masaj da iletişim de çok önemlidir. Yaptıran kişiye güven, rahatlama ve sevginizi aktarmış olacaksınız. Anlatılanlardan sonra önce masaj yaptıran sonra yapan bir kişi olacağınızı düşünüyorum. İyi haftalar…

Yorumlar

Yorum

yasemin amato: 1965 yılında İran'nın Tebriz kentinde doğmuştur. 1983 yılından itibaren Türkiye'de yaşamaktadır. 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, ihtisasını aynı üniversitenin Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda yaptı. Kozmetik dermatolojiye olan tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gidip Birmingham'da dermatoloji kursuna katıldı. 1995 yılında ABD'nin Dallas eyaletinde Kollajen enjeksiyonları hakkında eğitim aldı. 1996 yılında Paris'te dünyanın en ünlü uzmanlarından (Dr.Benjamin Asher, David Goldberg, Dr. Legrand, Dr. J.Le Coz, Dr.Laglen) değişik dolgu maddeleri enjeksiyonları, botoks ve mezoterapi eğitimi gördü. Türkiye'ye dönünce YASEMEN adında bir kozmetik dermatoloji merkezi açarak, İzmir'de ilk kez dolgu, botoks, mezoterapi, lazer epilasyon, kalıcı makyaj ve mikrodermabrazyon uygulamalarını başlattı. 2004 yılında Doğan Yayınevi'nden çıkan "Güzel ol, Bugün, Yarın ve Daima" isimli bir kitap yazmıştır. 2009 yılında "Yaşlanmayı erteleyin" "Evde güzellik ve bakım sırları" "Güzel dokunuşlar" isimli kitapları yayınlanmıştır. 2004 yılından itibaren Şamdan plus, Diva, Sabah Gazetesi'nin eki Günaydın, Hürriyet Aile, Kuşhan Diyet, Karşıyaka LIFE, ESİAD dergileri gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 1994 yılından beri Ticaret Europe üyesidir. Kendisi bir çok televizyon programlarında, üniversite içi seminerlerde, konferanslarda, ulusal ve uluslararası kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak katılmıştır. Dr. Yasemin Fatih Amato evli ve bir çocuk annesidir.
Related Post
Leave a Comment